UGRADNJA KROVNIH PROZORA

Kako biste uživali u svom domu a pritom uvijek imali dovoljno prirodnog svjetla i svježeg zraka u svom tavanu, birajte velike ali prikladne krovne prozore za svoj dom. Otvaranje prozora također je važno. Ako odaberemo prozor s gornjom osi otvora, proširit ćemo pogled na vanjski svijet, a odabir prozora s središnjom osi omogućit će nam stavljanje namještaja ispod samog prozora.

Nova generacija krovnih prozora omogućava proširenje krovnog prostora na vanjski prostor, čak i kada nema mogućnosti izlaska na terasu, krovni prozor se istodobno pretvara u balkon.

Ovisno o namjeni prostorije i položaju krovnog prozora, možemo odabrati rolete koje potpuno zamreče prostoriju, venecijanske rolete ili prozirna sjenila.

ugradnja krovnog prozora

ugradnja krovnih prozora

ŠTO JE VAŽNO KOD ODABIRA KROVNOG PROZORA

Da biste što bolje iskoristili krovni prozor, važno je omogućiti ispravnu rotaciju oko svoje osi. Ako odaberemo prozor s gornjom osi otvora, dodatno ćemo si proširit pogled iz prostorije prema van a odabir prozora s središnjom osi omogućit će nam stavljanje namještaja ispod samog prozora.

Energetska učinkovitost je najbolja kada koristite krovne prozore i pribor od istog proizvođača. Takvim izborom onemogućit ćete kondenzaciju i gubitak energije.

Opća preporuka je da ostakljene površine predstavljaju najmanje 10% površine poda određenog prostora.

Ugradnja krovnih prozora, sjenila i roleta, krovna limarija te izvedba hidro i termo krovne i potkrovne izolacije BRATIĆ d.o.o.